Recepty ze šumavské vesnice

Kód: 296
Neohodnoceno
350 Kč –20 %
Recepty ze šumavské vesnice
350 Kč –20 % 280 Kč
Skladem (>5 ks)

Kuchařka plná tradičních šumavských receptů, předávaných po dlouhá léta z generace na generaci, ale i receptů současné kuchyně. Autorka je řadí podle ročních období od jara do zimy, vzhledem k dostupnosti surovin, nevynechává ani vaření o svátcích, jako jsou Vánoce, Velikonoce, masopust.  Kniha je doplněna povídáním o Šumavě a lidových zvycích, pověstmi a tajemnými příběhy, text doplňuje spousta fotografií nejen jídel, ale i krásné šumavské krajiny.
Kuchařka vznikla na základě autorčiných webových stránek, které se těší velké návštěvnosti a oblibě čtenářů a přímo vyzařuje autorčinu lásku k Šumavě, k její historii i současnosti.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jaro - jarní jídelníček 
Jarní polévky
Hvozd
Zabijačkové recepty
Další jídla s masem
Oslava jarních svátků
Sladké pečivo a moučníky
Velikonoce
Velikonoční nádivky
Vejce
Jidáše
Velikonoční mazance
Velikonoční beránci
Jarní pranostiky a rady
Jarní sirupy a medy
Vykoupený duch
Léto - letní jídelníček
Letní polévky
Bludičky
Jídla s masem
Pohanské obětní kameny v H. S. Horách u Strážného
Sladké pečivo a mouočníky
Tradice poutí
Marmelády, džemy, sirupy a jiné letní zavařování
Houby
Bylinková zahrádka
Jídla s použitím bylinek
Podzim- podzimní jídelníček
Dary šumavské přírody

Polévky
Hlavní jídla
Zvěřina
Bílá hadí královna
Moučníky
Památka zesnulých - svátek zvaný též Dušičky na Staré Šumavě
Čas zavařování
Havelské a svatomartinské posvícení
Na závěr podzimu něco málo z brambor
Zima - zimní jídelníček
Svatá Barbora
Mikuláš a švestkový panák
Přástky na Šumavě

Polévky
Domácí pečivo
Předvánoční čas
Hlavní jídla
Vánoce a vánoční zvyky
Vánoční jídla
Vánoční pohoštění
Štědrý večer
Vánočky a cukroví
Sváteční nápoje
Masopustní jídla a pohoštění

Doplňkové parametry

Kategorie: Doporučujeme
Hmotnost: 0.88 kg
Autor: Lucie Kohoutová
Formát: 170 x 240 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 240
Barevnost: Celobarevná
EAN: 9788073221997

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: